Barris i Districtes organitzats

A la ciutat de Barcelona hi ha un total de 150.000 gossos registrats amb xip. Això, es tradueix en que el 25% de la població de la ciutat, conviu amb un gos.

Aquí podeu veure un gràfica de les llars on hi ha gossos enregistrats. Heu de comptar que la mitjana d’habitats per llar de la ciutat és 2,5 persones. De manera que cada habitatge amb gos, no significa una persona amb una gos, sinó 2,5 persones amb gos.

media perros

Depenen del barri, el nombre de gossos enregistrats varia. Però les polítiques unilaterals de l’Ajuntament, per fer fora de l’espai públic les persones amb gos mitjançant l’assetjament i la persecució, són les mateixes.

Així doncs, els veïns i veïnes de diversos barris i districtes de la ciutat ens mobilitzem, organitzem i desenvolupem de manera consensuada accions al nostre entorn més immediat i a la ciutat.

Les zones on hi ha moviments veïnals de persones amb gos que han decidit actuar sota el paraigües comú de la Plataforma són:

Districte de Sarrià – Sant Gervasi.

Prohibició d’utilizar els parcs

Dins de les últimes mides enllestides per l’Ajuntament en aquesta zona, han estat la prohibició d’accedir al Turó Park fins i tot amb el gos lligat, amb l’excusa de la remodelació del parc i la seva reqüalificació com a “parc històric”.

Als veïns i veïnes amb gos els serà destinada un àrea d’esbarjo de 1000 m2 fora d’aquest recinte. És a dir, un espai que equivaldria a 3,5 % del parc, que mesura 28.800 m2.

Es va realitzar una passejada de protesta des del Turó Park fins a la Plaça Frances Macià on van participar-hi unes 200 persones.  I, malgrat això, l’Ajuntament mantindrà la mesura.

Districte d’Horta – Guinardó.

Campanya de multes i prohibicions als parcs.

Horta – Guinardó és el districte de la ciutat on més persones conviuen amb un gos, un 30 % de la població.

El Districte va anunciar al mes d’abril a un consell de barri que duria a terme un “prova pilot” per perseguir els propietaris incívics de gossos. El cert, però, és que la prova pilot només va perseguir a persones amb gossos sense lligar a parcs buits a primera i última hora de la tarda.

Aquesta campanya de “acoso y derribo” als responsables de gossos, va ser realitzada per una unitat específica de la Guàrdia Urbana que, durant les hores de més afluència a aquestes zones, va perseguir i multar només aquest col·lectiu.

Els veïns i veïnes van anar a protestar en massa a la Audiència pública del Districte vers aquesta mida. I, tot i forçar així una reunió amb els representants del Districte, no posaven cap solució sobre la taula. La prohibició d’utilizar parcs i jardins perquè els gossos puguin socialitzar serà una realitat al setembre. I, tal com es van confirmar, serà una mesura que s’aplicarà a tota la ciutat.