Sin categoría

Interior valida una manifestació simultània a la del veïnat amb gos per aquest diumenge

Dificultats administratives

  • El Departament d’Interior valida una convocatòria de caràcter polític el mateix dia i pràcticament a la mateixa hora i recorregut que la manifestació organitzada per Espai Gos Bcn amb anterioritat.

Espai Gos Bcn informa que mantindrà la convocatòria, pel dia 17 de febrer, a les 12 h a Plaça Universitat, alterant el recorregut en cas de percebre riscos.

Espai Gos Bcn s’assabentava per la premsa dissabte passat, que es convocava una manifestació de contingut polític per aquest diumenge 17 de febrer, coincidint pràcticament en temps i espai amb l’organitzada per aquesta plataforma ciutadana.

L’entitat, que va informar de la seva convocatòria al Departament d’Interior per via administrativa el 16 de gener, va rebre la confirmació de comunicat amb el corresponent número d’enregistrament el mateix dia.

En trobar-se la informació d’altra concentració en les mateixes coordenades espaciotemporals, va demanar aquest dilluns 11 de febrer al Departament d’Interior que modifiqués el recorregut de la concentració convocada amb posterioritat, entenent que podria confondre el missatge i invisibilitzar les demandes del veïnat amb gos i apel·lant a la Llei orgànica 9/1983, que regula el dret de reunió:

 

 

“L’autoritat governativa ha de protegir les reunions i manifestacions davant qui intenti impedir-les, pertorbar-les o menyscabar-les”

Després de sortir en diversos mitjans de comunicació el solapament de convocatòries, i que Espai Gos Bcn afirmés que, de no respectar-se els seus drets, iniciaria les acciones que calguessin per denunciar els fets, ahir al vespre rebia un comunicat del Departament d’Interior, en el qual s’informava que “la manifestació que ens ha comunicat no coincideix amb horari d’inici i final amb cap altra manifestació comunicada” i que “tampoc concorre per tots els mateixos carrers que cap altra”. Alhora que informaven que els “cossos policials adoptaran les mesures pertinents per tal de garantir que no es vulneri el seu dret de manifestació”.

La decisió d’Espai Gos Bcn

A la vista d’aquesta resposta, la plataforma conclou que, en principi, mantindrà el recorregut original, tot i mantenir alguns dubtes sobre el comunicat d’Interior.

I és que aquest fa referència a diferents horaris d’inici i finalització en ambdues convocatòries, però no especifica que la diferència és de mitja hora. També afirma que no coincideixen en “tot” el recorregut, el que vol dir que sí que ho farà en una part i en el punt de finalització, a la plaça Sant Jaume.

Haurem d’esperar fins al pròxim diumenge per saber com es desenvolupen els fets, i si en arribar a Sant Jaume, la concentració anterior s’ha dissipat completament i no es barregen consignes i s’invisibilitza la reclamació del veïnat amb gos, manifestat-se pel dret a l’espai públic i contra les prohibicions municipals.

Espai Gos Bcn informa que, en cas de no sentir preservada la seva seguretat i la de les persones que assisteixin a la seva manifestació, plantejarà un recorregut alternatiu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s