notícies, Sin categoría

L’Ajuntament tornarà a invisibilitzar-nos?

Demà es veurà si “l’Ajuntament de la participació” silencia el col·lectiu de les persones amb gos.

Demà a les 17 h es celebrarà a la seu de l’Ajuntament de Barcelona, el Consell de Benestar Animal, una trobada bianual convocada pel Comissionat d’Ecologia de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat del consistori.

A aquest Consell només estan convocades les entitats que hi formen part, d’entre elles, Udols, Libera i Futur Animal, totes tres adscrites a la Plataforma.

A la passada reunió ordinària, celebrada en desembre de 2016, la Plataforma Espai Gos BCN va acudir en qualitat d’oient, ja que per no ser un dels seus membres, no va ser convocada. En finalitzar aquesta, es va parlar amb el comissionat de la possibilitat d’incloure la Plataforma dins d’aquest Consell. I, tot i que la seva resposta va ser que la nostra participació era necessària i imprescindible, el cert és que van recular al·legant que les entitats adherides ja ens representen com a entitat.

En un Ajuntament que presumeix de model participatiu i assembleari, aquest tipus de respostes són inadmissibles i incoherents tot i que segueixen la tònica habitual quan es tracta de la defensa d’un model de ciutat compartida per persones amb i sense gos.

Demà, veurem si tal com han demanat les entitats adherides, el punt de la participació de la Plataforma al Consell s’ha inclòs a l’ordre del dia. O si, com ja està sent habitual, es tracta de nou de silenciar el col·lectiu, cada cop més estigmatitzat, de les persones amb gos.