inici, notícies, Sin categoría

Manifestacions setmanals de persones amb gos de la ciutat de Barcelona

Els veïns i veïnes de tota Barcelona realitzaran una passejada reivindicativa cada dijous fins a l’edifici de la Gerència d’Ecologia Urbana, responsable de l’aplicació de l’Ordenança que els prohibirà utilitzar els espais verds de la ciutat.

Després que el Comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, no hagi convocat la taula de treball a la qual es va comprometre per l’aplicació de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’Animals (TPVA); després de la persecució policial que han patit les últimes setmanes els veïns i veïnes dels Districtes i barris de Sant Martí, Sant Gervasi, Sants i Guinardó només per intentar garantir el benestar dels seus animals; i per la imminent aplicació d’aquesta normativa manera unilateral, sense el consens i diàleg promesos, i quina única finalitat serà perseguir i fer fora de l’espai públic les persones amb gos, aquest col·lectiu començarà les accions al carrer.

Cada dijous, a partir del dia 7 de juny, els i les responsables de gossos realitzaran caminades des de 3 punts diferents de la ciutat fins a arribar a les 20 h a la Gerència d’Ecologia Urbana, responsable última d’aquesta situació, per demanar la fi de l’assetjament que estan patint, així com exigir la imminent creació d’una taula de treball per l’aplicació de l’OPTVA.

Una ordenança que contempla entre les seves mesures la prohibició d’utilitzar espais verds i zones forestals de la ciutat (com el Parc del Guinardó o Montjüic), l’habilitació de “zones d’ús compartit” (ZUC) en horaris 6 a 8 h i 20 a 23 h en espais en mig del carrer, a prop del trànsit i sempre fora de parcs i jardins, i la creació d’un Carnet de Tinença cívica que s’obtindrà després de jurar el compliment d’aquesta norma i, sense el qual, no es podran utilitzar les ZUC.

Els punts de trobada seran:
19 h. Jardins d’Hiroshima (C. Thous, S/N) – Baix Guinardó
19.15 h. Jardins d’Enric Sagnier (C. Brusi, 21) – Sant Gervasi.
19.30 h. Plaça Joanic. – Gràcia

20 h . Gerència d’Ecologia Urbana (C. Torrent de l’Olla, 218)

Dels barris de Sant Gervasi, Sant Martí, Sants, Guinardó i Gràcia on Espai Gos Bcn ha tingut reunions aquestes passades setmanes, ja han confirmat assistència, bé a les caminades, bé al punt de trobada final.

Si vols venir o col·laborar, et convidem a compartir la informació i deixem a la teva disposició el cartell de la convocatòria.

cartell caminades gos dijous

També pots descarregar-te aquí la imatge per fer-te la teva samarreta de “persona amb gos”, que molts i moltes de nosaltres ja hem fet servir a diverses accions, per tal de visibilizar el nostre col·lectiu.

D’altra banda posem a la vostra disposició el fulletó i el cartell informatiu sobre l’Ordenança PTVA, perquè coneguis tot el paquet de prohibicions que implicarà per les persones amb gos i la puguis fer arribar a totes les persones amb gos que coneguis.

La unió fa la força i ara, més que mai, és de vital importància que tots i totes col·laborem per fer arribar aquesta informació al màxim nombre de persones possibles.

 

I t’adjuntem també el comunicat de premsa que farem arribar a diversos mitjans de comunicació locals. Nota premsa. Manifestació setmanal de persones amb gos.

#somciutat #volemespais #personesambgos #jotambésócbarcelona.

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s