notícies, Sin categoría

Es convoca una reunió informativa de la Plataforma el proper 19 de març

El passat 1 de març, una representació de la Plataforma es va reunir amb Barcelona en Comú a la seu del Districte d’Horta-Guinardó, amb la finalitat de exposar les seves postures respecte a la situació actual dels gossos i gosses a Barcelona i els seus propietaris.

A la reunió, es va transmetre que la postura de l’Ajuntament és la de complir estrictament el que diu la Normativa de Tinença, Venda i Protecció  d’Animals de 2014 (TVPA) i començar a aplicar sancions en qüestió d’un any sense cedir a les demandes veïnals sobre la necessitat d’espais més amplis i compartits.

Des de la Plataforma, estem en desacord amb aquesta decisió unilateral i així ho es va manifestar a la reunió. Per aquesta raó, i per tal d’anar a l’arrel del problema, s’ha demana una trobada amb la la directora del Comissionat d’Ecologia, Eva Herrero. que ens rebin directament a l’Ajuntament per tal de modificar la normativa i adaptar-la a situació real dels veins i veïnes i els espais de llibertat amb gossos/es.

Amb motiu d’aquesta trobada, volem convidar a tots i totes les veïns i veïnes, a una reunió oberta i participativa per posar en comú propostes i demandes de cara a les futures negociacions amb l’Ajuntament i construir conjuntament una solució per tal que tots i totes puguem conviure a l’espai públic.

La reunió es celebrarà el proper dissabte 19 de març, a les 17h al Casal de Gent Gran de Baix Guinardó al carrer Marina, 380.

Us convidem a tots i totes a participar-hi i donar suport amb la difusió.

Descarregar el cartell de la convocatòria

 

Un pensament sobre “Es convoca una reunió informativa de la Plataforma el proper 19 de març”

  1. L’Ajuntament de Bcn va crear, fa més de 10 anys, el Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals, de participació ciutadana format per les entitats animalistes. Si encara no en formeu part, podeu demanar-ho i assistir en qualitat d’oients fins que no en sigueu membres. Aquest Consell funciona amb comissions de treball. A títol d’exemple, se’n va crear una per al procés que es va iniciar per a la nova redacció de l’Ordenança municipal de protecció, tinença i venda d’animals, la qual va recollir moltes de les propostes de totes les entitats que van voler participar-hi com ara el reconeixement dels gats ferals i les seves colònies, la prohibició de determinats tipus de collars i corretges canins, circular amb qualsevol tipus de vehicle amb rodes acompanyat amb animals corrent al costat (bicicletes, monopatins, etc.). Un altre èxit aconseguit per les entitats a través d’una comissió específica d’aquest Consell, va ser l’autorització d’animals al metro (ara s’està treballant perquè es faci exentsible al bus). Us explico tot això perquè crec que és imprescindible que en formeu part. El Consell, cada any que passa, és més nombrós i sigui quin sigui el govern municipal que hi hagi, se n’adona de la inquietud, carències i necessitats que cal resoldre per al benestar de totes les espècies que conviuen a la ciutat. En certa manera, fem lobby polític i és fonamental per avançar en la defensa i protecció dels animals. A més, Barcelona es declara amiga dels animals i fa un parell d’anys va celebrar el desè aniversari de la Declaració Municipal del Drets dels Animals. Com a Plataforma, deveu reunir moltes entitats que voldran ser representades al consistori. Aquesta és la via que cal seguir perquè el sector animalista creixi en presència, rigor i solvència de cara a la resta, tal com ho han aconseguit els moviments socials en qualsevol de les seves variants.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s