Sin categoría

Posicionament respecte a la platja per a persones amb gos prevista a Barcelona

Respecte a la proposta de l’ Ajuntament de Barcelona d’ establir una platja per a gossos al barri de Sant Martí a partir del mes de Juny de 2016, i pel que fa a les iniciatives que s’ han endegat en contra, la Plataforma espaigosbcn manifesta el següent :

  • Puntualitzar que no es tracta d’ una “platja per a gossos”, sinó per a persones amb gos, que és diferent.
  • El litoral de la ciutat de Barcelona no és un espai exclusiu ni dels veïns dels districtes que hi limiten ni de cap col·lectiu de persones específic. És un espai públic guanyat fa relativament pocs anys per a gaudi de TOTA la ciutadania. Espai el manteniment del qual és possible gràcies, en gran part, als impostos que paguem TOTES les persones que vivim a Barcelona, amb o sense gos. Naturalment, les persones amb gos no pretenem que s’ estableixi una platja per al nostre ús particular, sinó que, en un espai concret i delimitat, ens hi puguem estar amb els nostres animals de companyia. Evidentment, qualsevol persona que hi vulgui accedir hi serà benvingut/da encara que vagi sense gos!
  • Els i les ciutadans i ciutadanes que convivim amb un gos, paguem els mateixos impostos i tenim el mateix dret que la resta a gaudir de la platja amb els nostres animals de companyia, en una ciutat que s‘ autoanomena “Amiga dels Gossos”.
  • 1200m2 de platja en realitat és un espai força reduït si tenim en compte la quantitat de gossos censats a la ciutat ( entre 100.000 i 164.000, segons la font) que suposa habilitar un 0,65% de la franja de platja de Barcelona per a un 15% de la població. No creiem que hagi de ser motiu per oposar-s’hi.
  • Utilitzar l’ argument de la higiene de la platja per oposar-se al projecte, ens sembla que és fer demagògia. A la sorra hi ha molta brutícia generada per l’ ésser humà, en forma de burilles de cigarreta, hams de pescadors, papers, llaunes, etc. I, a l’ aigua, fins i tot hem pogut ensopegar amb excrements, preservatius i alguna compresa. Sense oblidar les rates mortes que, de vegades, també podem trobar a la sorra. De fet, quan la sorra de la platja està més neta és durant l’ hivern…que és quan hi van les persones amb gos per a que jugui i corri. Entenem que, igual que a la resta de la ciutat, les persones que utilitzin aquesta futura platja amb els seus gossos hauran de recollir- ne els excrements, i vetllar per tal que no molestin a la resta d’ usuaris/es.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s