notícies, portada, Sin categoría

Campanya de sensibilització o campanya de recaptació? La veritable intenció de l’Ajuntament

Com molts de vosaltres ja sabreu, aquesta setmana s’ ha posat en marxa una nova campanya de “sensibilització” destinada a les persones amb gos a Barcelona. Segons la nota de premsa emesa per l’ Ajuntament, “en definitiva es busca la millora del benestar dels animals garantint els usos diversos de l’ espai públic(…). L’actuació de la Guàrdia Urbana se centra, principalment, en el compliment dels deures legals i la correcció de les conductes incíviques:

  • Verificar el cens i la identificació dels gossos (implantació subcutània d’un microxip realitzada pel veterinari).

  • Compliment de la normativa en relació a la tinença de gossos de races potencialment perilloses.

  • La recollida de les deposicions de l’animal.

  • Evitar la invasió d’espais de jocs infantils per persones amb el seu gos.

  • Compliment de la normativa en relació a la presència de gossos al Metro.

  • Vetllar per les pràctiques responsables en els establiments de venda d’animals.

Preferentment si la conducta no és greu, s’adverteix prèviament als responsables dels gossos, i si aquesta comunicació no és possible o si és reincident, es formulen les corresponents denúncies”.

Com a Plataforma, volem fer constar la nostra decepció en constatar que, com és habitual, aquesta campanya, en realitat, té una finalitat recaptatòria i no busca vetllar pel benestar dels animals de companyia. Entre d’ altres coses, no contempla l’ advertiment ni la sanció per aquelles persones que, contravenint els aspectes de la normativa que ja estan en vigor, segueixen utilitzant collarets d’ ofec i de punxes. Pel que fa a portar els gossos i gosses deslligats a l’ espai públic, recordem que hi ha una moratòria fins que s’ hagin habilitat les zones corresponents.

Estem totalment d’ acord en què hi hagi un control per tal de verificar el cens i el xip, perfecte que es sancioni a qui no reculli les deposicions o a qui permeti que el seu gos o gossa s’ estigui a les àrees de jocs infantils, que es controli l’ ús del morrió al Metro…però comença a ser urgent que s’ adoptin les mesures necessàries per tal que, efectivament, a Barcelona hi hagi espais on les persones que tenim gos els puguem deixar córrer lliurement sense sentir-nos com si fóssim delinqüents. És urgent fer autèntiques campanyes de sensibilització, no solament per a les persones que tenim gos, sinó també per a tots els ciutadans i ciutadanes de Barcelona si és que, realment, es busca afavorir la convivència entre tots i totes, i no solament recaptar diners.  Sembla que el focus sempre està posat en els animals de companyia i els seus responsables humans, com si aquest col·lectiu tinguéssim l’ exclusiva de comportaments incívics a l’ espai públic. Doncs nosaltres diem que ja n’ hi ha prou de criminalitzar-nos i de fer-nos sentir ciutadans i ciutadanes de segona categoria i, com a Plataforma, no ens cansarem de reclamar els nostres drets sens oblidar els nostres deures.

Si entreu en el següent enllaç, podreu llegir el text íntegre de la nota de premsa de l’ Ajuntament.

http://ajuntament.barcelona.cat/premsa/2016/11/08/la-guardia-urbana-duu-a-terme-una-campanya-per-a-la-tinenca-responsable-danimals-de-companyia-i-de-promocio-del-control-del-comerc-de-venda-danimals/

Un pensament sobre “Campanya de sensibilització o campanya de recaptació? La veritable intenció de l’Ajuntament”

  1. Pocos derechos veo para ellos, una ciudad tan grande, y mucho fomentarse la adopción, pero hay barrios, zonas en las que los perros apenas tienen sitio donde pasear del modo natural, solo hacer sus necesidades a los pies de algunos arboles plantados en la acera, y caminar entre coches y asfalto. Muchas zonas de pipican son de risa, y o tienes posibilidades o mobilidad y lo llevas en coche el fin de semana a alguna zona de montaña, o los paseos de nuestros canes, son entre claxons humos y otros. Por favor revisen las zonas que hay y como son. Los animales no solo tienen sus derechos sino que son importantes compañeros de viaje para muchos. Rosaura N

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s