Sin categoría

Les persones amb gos estrenen hastag. T’animes a fer-lo servir?

Quina persona amb gos no ha sentit mai que “és que està tot ple de caques”?

És habitual sentir aquesta afirmació als mitjans de comunicació oficials i a molts veïns i veïnes que són dels que s’encarreguen d’entrevistar.

Òbviament, a ningú no l’interessa fer-se eco de les estadístiques.

Segons un estudi realitzat pel Districte de Les Corts en 2005 només del 0,5% de les persones que tenen gos no recull els excrements dels seus animals. Això vol dir quede cada 1000 persones que surt al carrer amb el seu gos,  5 deixen allà les caques. I això és un problema, sí, però caldria puntualitzar que els excrements dels gossos són un problema minoritari dins de la brutícia de la ciutat, que els que deixen allà les caques no són els gossos, sinó les persones incíviques i que, són aquest mateix tipus de persones les que deixen els carrers plens de brutícia.

L’Ajuntament de Barcelona es va gastar 500.000 € en retirar 2.500.000 xiclets del terra (6.850 xiclets al dia a 20 cèntims per unitat),  4.000.000 € en traure cartells de les parets i esborrar pintades (1.354 m2 diaris a 10.800 €/dia) i va recollir 19 tones de residus a primera hora del matí per deixar la platja neta després de la nit de Sant Joan.

Però no cal anar-se’n a les estadístiques. Sí, hi ha caques als parcs que no haurien de ser-hi i tots i totes, amb o sense gos, ho hem vist i som conscients. Però, si fas un tomb pel Gòtic, veuràs els carrers plens de pixades humanes de la festa de la nit anterior; si puges als Bunkers del Carmel, les restes del beure i el menjar del “botellon” dels turistes de torn; al Parc de la Ciutadella pots trobar també muntanyes d’immundícia que la gent deixa abandonada sense cap tipus de pudor sobre la gespa; i al Parc Joan Miró, entre els arbustos, hi ha molta més merda humana que animal. Segueixo? Diria que no cal, tots i totes ho visualitzem.

Des de la Plataforma Espai Gos Bcn volem denunciar que el problema de la brutícia al carrer no és una qüestió dels animals i sinó una qüestió d’educació i civisme de les persones a l’espai públic.

I per visualitzar i denunciar el problema davant l’Ajuntament i la resta de veïns i veïnes de Barcelona, hem creat els hastags #NoEsdeGos i #TotsFemCaca.

Així que, si vols col·laborar, només cal que facis una foto, la pugis al twitter o facebook amb aquests hastags i etiquetis a l’Ajuntament de Barcelona –@bcn_ajuntament.

No crec que sigui molt complicat, oi? A la fi i al cap està tot ple de merda.

nous hastags (3)


Fonts d’informació: 

http://www.ecoima.org/wp-content/uploads/2012/02/Gossos-i-civisme-a-Les-Corts-El-Periodico-22-02-2012.pdf

http://www.ara.cat/premium/societat/Barcelona-retirat-xiclets-del-terra_0_970102996.html

http://cadenaser.com/emisora/2011/04/25/radio_barcelona/1303697618_850215.html

http://www.ara.cat/societat/Barcelona-Quatre-milions-pintades-cartells_0_1641435967.html

http://www.naciodigital.cat/noticia/133594/gaireb/60000/persones/celebren/revetlla/sant/joan/platges/barcelona

5 pensaments sobre “Les persones amb gos estrenen hastag. T’animes a fer-lo servir?”

  1. Es cierto que hay mucha suciedad de todo tipo ,en la ciudad. Cada persona es responsable de su acciòn incívica,sea con animales,niños,indigentes,botellones que luego rompen el cristal en el suelo,etc. etc.Siempre hemos tenido mascotas en casa y jamàs se me ha ocurrido no recoger los excrementos.Barcelona no està sucia solamente por culpa de los perros.¿Dònde van los que estàn en la calle a hacer sus necesidades? Van a los parques dònde mean y cagan en cualquier rincòn.
    Deberían poner lavabos públicos como antes en los parques.Hay mucha gente mayor que no les iría nada mal.
    Promover campañas de educaciòn cívica, y humana es lo que hace falta en nuestra sociedad. Mal vamos…

    M'agrada

  2. I si recolliu signatures? Estem tots ben cuits. Molt cansada de que criminalitzin als que cuidem dels nostres animals i no facin res per perseguir abandonaments i maltractes. Van a la sanción fàcil però no a les solucions efectives que acabin amb tants abandonaments que venen sent una vergonya, però amb aquestes polítiques que voleu!. Diem prou però de veritat. Al parc de Guineueta si passeu recolliu signatures fixe i si no utilitzeu plataforma change.org

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s