inici, notícies, Sin categoría

Èxit de convocatòria en la primera manifestació-passejada de persones amb gos de Barcelona convocada per Espai Gos Bcn

Al voltant de 200 persones provinents de les assemblees de la Plataforma del districte d’Horta-Guinardó, Sants, Sant Martí i Sant Gervasi, van participar en les caminades i concentracions.

Durant la tarda d’ahir arrancaven les primeres passejades reivindicatives de persones amb gos per demanar una taula de treball plural en la qual consensuar l’aplicació de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’Animals (PTVA), que limitarà els usos de l’espai públic d’aquest col·lectiu a partir de setembre.

Sota el lema que identifica aquest col·lectiu, “Jo també sóc Barcelona”, i que ha començat a fer-se viral a les xarxes, les reivindicacions quedaven molt clares amb les consignes oficials per aquesta trobada:

Ximeno, posa la taula de treball

Volem solucions, no prohibicions

Al parc cabem tots i totes

A les 19 h, un grup de 40 persones sortia dels Jardins d’Hiroshima i passejava fins a la Plaça Joanic, travessant els Jardins del Baix Guinardó (antic Príncep de Girona), on es sumaven més participants en la marxa que no sabien de la convocatòria ni molt menys de la normativa que s’aplicaria al setembre.

La passejada continuava per Travessera de Gràcia fins a arribar al segon punt de sortida, passades les 19.30 h. Allà esperaven uns 70 veïns i veïnes del barri i d’altres assemblees de Plataforma, com Sants o Sant Martí.

1a Mani EGBcn, 7 juny (2)

El recorregut va continuar pel carrer Bruniquer, passant per la Plaça de la Virreina, on es va realitzar una aturada i es va informar els vianants – amb o sense gos – sobre la imminent aplicació de l’ordenança. La reacció dels interessats i interessades era la mateixa que a Príncep de Girona: ningú no sabia res de l’ordenança però a tots i totes els indignava i preocupava i van decidir unir-se al recorregut.

Amb noves incorporacions al llarg del camí, més d’un centenar de persones arribava a la Gerència d’Ecologia Urbana, al carrer Torrent de l’Olla 218, on finalitzava la passejada. Allà esperaven un grup similar de veïns i veïnes, alguns procedents de la passejada de Sarrià, que havia iniciat el seu recorregut a les 19.15 h dels Jardins Enric Sagnier, i els altres, persones que, per raons laborals, no havien pogut incorporar-se abans.

 

Finalment, la concentració a la porta de l’edifici aplegava més de 200 persones, que van tallar el carrer durant uns minuts amb el suport de la Guàrdia Urbana, per realitzar una de les accions d’aquell dia: penjar els cartells i les pancartes amb les seves reivindicacions al vestíbul de l’edifici.

Finalitzada aquesta, tots i totes les participants es feien una “fotografia de família” a les grades de la Plaça Lesseps, i fotografies individuals al photocall amb el hastag #JoTambéSócBarcelona, que compartien a les xarxes socials.

Valoració de la passejada

Les diverses assemblees d’Espai Gos Bcn que varen organitzar l’acció consideren la convocatòria un èxit i esperen que les seves veus arribin al Comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, qui ha mancat successivament durant els últims tres anys al seu compromís de crear una taula de treball per consensuar l’Ordenança PTVA.

Aquestes passejades es realitzaran setmanalment fins que aquest fet es produeixi, i es començaran a realitzar diverses accions als barris de tota la ciutat que s’estan organitzant en contra d’aquestes mesures.

Des d’Espai Gos Bcn emplacem, als òrgans de l’administració local encarregats de l’aplicació d’aquesta Ordenança, a escoltar al col·lectiu del qual estan retallant drets de manera unilateral. Un col·lectiu que representa un 25 % de la població total de la ciutat de Barcelona.

A escoltar a les mares, pares, infants, joves, gent gran, estudiants, professorat, funcionaries, venedores, transportistes, conductors, educadores, metgesses, infermers, advocats i un llarg etcètera de persones que dia a dia donen forma i vida als barris. Som persones amb gos i també som Barcelona.

 

Un pensament sobre “Èxit de convocatòria en la primera manifestació-passejada de persones amb gos de Barcelona convocada per Espai Gos Bcn”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s