inici, notícies, Sin categoría

Avanços en les negociacions amb l’Ajuntament després de la primera passejada reivindicativa de persones amb gos.

Les zones d’ús compartit podran estar dins d’espais verds de la ciutat i els horaris i la seva ubicació s’hauran de negociar amb cada Districte.

  • L’Ajuntament es compromet a ratificar per escrit entre avui i dilluns aquest compromís i enviar-lo als Districtes i la Plataforma Espai Gos Bcn.
  • Amb aquest motiu, a la caminada d’ahir, la penjada de cartells es va substituir per una assemblea general i creació de noves comissions als Districtes.

Ahir es celebrava la segona passejada reivindicativa de persones amb gos de Barcelona, per demanar una Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’Animals (OPTA) consensuada, que permeti utilitzar a aquest col·lectiu els espais verds de la ciutat en les condicions de normalitat que ho fa fet fins ara.

Unes hores abans, es trobaven representants d’Espai Gos Barcelona amb la Carme Maté, Directora del Servei de Drets dels Animals de l’Ajuntament de Barcelona, en una reunió convocada després de les últimes mobilitzacions de persones amb gos a peu de carrer (passejada de dijous 7 de juny), a les audiències públiques (Audiència de Nou Barris del dia 13 juny) i a les xarxes (amb els hastag #JoTambéSócBarcelona).

A la reunió, que començava a les 12 h a la Direcció de Serveis urbans i medi ambient (al carrer Pérez Galdós, 24-26) i durava més dues hores, la Carme Maté va adquirir nous compromisos que suposen un gir de 180 graus respecte a les directrius d’aplicació de l’Ordenança.

Fins ara, els responsables dels Districtes havien mantingut que aquestes pautes eren establertes per l’Ajuntament, és a dir, per Benestar animal i Ecologia Urbana; i que marcaven que les zones d’ús compartit per l’esbarjo dels gossos mai no podien ubicar-se dins de parcs i jardins, i que els horaris d’ús havien de ser de 6 a 8 h i de 20 a 23 h en el millor dels casos.

La Carme Maté, però, va afirmar tot el contrari. Segons la directora de Benestar Animal, aquestes zones han de ser pactades amb cada Districte a proposta d’entitats veïnals i animalistes, l’únic lloc on no poden estar ubicades és a prop zones infantils, però sí a zones verdes , i els horaris no estan establerts pel Consistori sinó que hauran de consensuar-se amb les persones amb gossos per ajustar-se a la realitat de la tinença responsable d’un animal.

Per tal de refermar aquestes afirmacions es va comprometre a enviar l’acta amb els acords de la reunió, entre divendres i dilluns vinent, tant a Espai Gos Barcelona com als diversos Districtes de la ciutat, per començar a treballar de manera immediata.

Davant el nou rumb de les negociacions amb l’Ajuntament, l’organització de la passejada va optar per no finalitzar la marxa a la Gerència d’Ecologia Urbana amb l’enganxada de cartells com el dijous anterior, entenen que una part de les seves reivindicacions s’havia complert.

Aquesta es va substituir per una assemblea general a la Plaça Lesseps amb tots i totes les participants en el recorregut per exposar-los les últimes i importants novetats esdevingudes unes hores abans.

WhatsApp Image 2018-06-14 at 21.43.34

Les tres columnes allà reunides, procedents dels Jardins d’Hiroshima (Baix Guinardó), Plaça Joanic (Gràcia) i Jardins d’Enric Sagnier (Sant Gervasi) van aplegar al voltant de 200 persones d’aquest territori i de Sant Martí, Sant Andreu, Sants-Montjuïc, Nou Barris i Les Corts. I, en conèixer el nou paradigma municipal, van organitzar nous grups de treball a Districtes on encara no n’hi havia (Gràcia i Nou Barris) i realitzaran les primeres assemblees la setmana vinent.

Amb tot això, les caminades setmanals no se suspendran fins a tenir l’acta per escrit.
En cas de rebre-la, el moviment de persones amb gos no s’aturarà, sinó que passarà d’un tarannà reivindicatiu a un constructiu. On les assemblees de Districte seguiran treballant de manera conjunta i organitzada sota el paraigua de la Plataforma Espai Gos Barcelona per aconseguir una ordenança equitativa i justa a tota la ciutat.

WhatsApp Image 2018-06-14 at 22.24.04

IMG_20180614_203525IMG_20180614_203801

 

3 pensaments sobre “Avanços en les negociacions amb l’Ajuntament després de la primera passejada reivindicativa de persones amb gos.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s