inici, notícies, portada, Sin categoría

L’Ajuntament de Barcelona convoca la primera reunió de taula de treball per l’aplicació de l’OPTVA per aquest dijous.

  • Aquesta demanda per consensuar el desplegament de l’Ordenança de Tinença d’Animals, que Espai Gos Barcelona reclama des de fa tres anys, cristal·litza després d’un mes de manifestacions setmanals de persones amb gos.

  • Espai Gos Barcelona treballarà per arribar a un consens en el marc dels últims acords amb la directora del Departament de Drets dels animals de Barcelona, Carme Maté, qui va afirmar que les zones d’ús compartit a la ciutat, podien estar dins de Parcs i Jardins, amb l’única condició de no situar-se al costat de zones infantils.

    Aquest dilluns, dia 2 de juliol, l’Ajuntament de Barcelona ha informat diverses entitats animalistes i veïnals que convoca la primera reunió de la Taula de treball pel pactes sobre l’Ordenança TPVA per aquest dijous dia 5 de juliol, a les 15.30 h a la Gerència d’Ecologia Urbana.

Les entitats convocades han estat entre d’altres, la FAVB o l’Institut d’Infància i les animalistes FAADA, Udols i Libera, totes tres adherides a la Plataforma. 

Per la seva banda, el Consistori ha convocat un nombrós grup de tècnics per defensar les seves argumentacions, al capdavant dels quals hi seran la Carme Mate, Directora del departament de drets dels animals de Barcelona i el Frederic Ximeno, Comissionat d’Ecologia.

Des d’Espai Gos Barcelona, es realitzaran propostes en el marc dels acords arribats amb la reunió del passat dia 12 de juny amb la Carme Maté, on va afirmar – tal com consta a l’acta de la reunió – que eren els Districtes els que havien de gestionar les zones d’ús compartit de manera independent, amb l’única condició de no trobar-se a prop de zones infantils.

Des d’aquest moment, els grups de treball d’Espai Gos Barcelona de tots els Districtes de la ciutat s’han reunit amb els seus referents municipals per treballar i plantejar aquestes zones, però també mobilitzant als veïns i veïnes amb gos de la ciutat i organitzant diverses activitats reivindicatives al seu territori. 

Aquest dijous, la Plataforma ha decidit no convocar la manifestació setmanal a l’espera del del resultat de la reunió. 

Des de’Espai Gos Barcelona desitgem que l’Ajuntament mantingui la seva paraula i realitzi un veritable procés participatiu amb els veïns i veïnes de tota la ciutat per consensuar aquesta Ordenança en un termini adient, que permeti un treball i un consens real.

 

Un pensament sobre “L’Ajuntament de Barcelona convoca la primera reunió de taula de treball per l’aplicació de l’OPTVA per aquest dijous.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s