inici, normativa, notícies

S’obre el procés de negociació de l’Ordenança de tinença d’animals entre l’Ajuntament i entitats veïnals.

La pròxima reunió serà el dia 19 de juliol i la Plataforma Espai Gos Barcelona presentarà algunes propostes de zones d’ús compartit, realitzades per les assemblees de veïns i veïnes d’alguns Districtes de la ciutat.

El passat dijous 7 de juliol a les 15.30 h es celebrava la primera reunió de la Taula de treball per consensuar el desplegament de l’Ordenança de tinença d’animals (OTPVA), que Espai Gos Barcelona va demanar per primera vegada l’abril de 2016.

A la reunió, que arriba després d’un mes de protestes veïnals del col·lectiu afectat per aquesta ordenança, van assistir unes 25 persones convocades pel consistori.

En representació de l’Ajuntament, el Comissionat d’Ecologia Urbana, Frederic Ximeno; la Directora del Departament de Drets animals de l’Ajuntament, Carme Maté; el tècnic del Departament de Participació d’Ecologia Urbana Francesc Roma; tècnics de diversos districtes, i representants de Parcs i Jardins, Civisme i Infància i membres de partits de l’oposició del Grup demòcrata i Ciutadans.

En representació de ciutadana, col·lectius veïnals com la Plataforma ciutadana Espai Gos Barcelona o la FAVB i diverses associacions animalistes, com Udols o Libera.

L’objectiu d’aquesta taula, segons l’Ajuntament, serà exclusivament pactar les zones d’ús compartit (ZUC) que preveu l’Ordenança. És a dir, espais dins la ciutat on els gossos puguin anar sense lligar amb uns horaris pactats. Una negociació que hauran de realitzar les assemblees veïnals d’Espai Gos Barcelona dels diversos Districtes amb els seus gerents.

Per tal de tenir tota la informació per enfrontar aquesta negociació, la Plataforma ciutadana va demanar el Comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, que fes arribar la informació relativa a les ZUC planificades pel Consistori a tots els Districtes de la ciutat que encara no la tinguessin. I va obtenir el seu compromís de fer-ho els dies vinents.

L’Ajuntament però, tot i mostrar-se conscient que el procés de negociació per arribar a consens serà llarg, no es va comprometre a cessar amb la campanya de multes als diferents parcs de la ciutat ni tampoc ajornarà l’activació de l’Ordenança, ja que per motius legals, no es pot realitzar una altra moratòria. Dues demandes realitzades per la Plataforma.

La pròxima reunió es realitzarà el dia 19 de juliol, i serà quan Espai Gos Barcelona hagi de presentar els documents realitzats fins ara pels veïns i veïnes de les assemblees dels Districtes.

Des de la Plataforma esperem que aquesta reunió sigui la primera de moltes,  per tal que tots els Districtes puguin presentar les seves propostes, que les demandes veïnals siguin escoltades i que, mentre no s’arribi a un acord i pacte respecte a l’OPTVA, no es retalli el dret a l’espai públic del col·lectiu de persones amb gos de la ciutat de Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s