inici, notícies

A la segona reunió de la taula de treball es planteja la possibilitat de fer una nova ordenança per substituir l’actual.

Passat dijous 19 de juliol es va celebrar la segona reunió del Grup de treball de Convivència de gossos a l’espai públic, creat per pactar les Zones d’usos compatits (ZUC) i Carnet de tinença cívica responsable que preveu l’Ordenança de Tinença d’animals (OTPVA).

L’objectiu d’aquesta reunió era arribar a un acord de mínims sobre aquestes zones, a les quals l’Ajuntament vol reduir l’espai que pot utilitzar dins de la ciutat el col·lectiu de persones amb gos.

Aquesta vegada, a més de membres de l’Ajuntament i d’entitats veïnals – FAVB, Infància, Col·lectiu de persones amb diversitat funcional, Plataforma Espai Gos Barcelona- i associacions animalistes -Udols, Libera, etc.-, l’Administració havia convocat també a grups de l’oposició, dels quals van assistir representants de Ciutadans, PSC, Partit Demòcrata i Esquerra Republicana de Catalunya.

La reunió, que va començar a les 15.30 h a la Gerència d’Ecologia Urbana i va finalitzar gairebé dues hores més tard, es va convertir pràcticament en un diàleg entre Espai Gos Barcelona i el Comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, on caldria destacar les intervencions d’altres tres participants.

En primer lloc, la del col·lectiu de persones amb diversitat funcional que va demanar una senyalització inclusiva d’aquestes zones, ja que de moment fan servir tota la ciutat, com la resta de veïnat, amb el seus gossos de suport i no volen trobar-se amb una multa per no haver estat correctament informats.

En segon lloc, la de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), que va llegir un escrit d’operaris de Parcs i Jardins on criticava durament el col·lectiu de veïnat amb gossos, erigint-se com a representant de l’empresa que gestiona les zones verdes de la ciutat i no pas com la veu del col·lectiu de ciutadans i ciutadanes als que estan fent fora dels espais públics.

I, en tercer lloc, la de Jordi Coronas, Regidor i portaveu d’ERC a l’Ajuntament, que va ser taxatiu amb les seves intervencions, afirmant que si estem davant d’una ordenança econòmica i socialment inviable, “s’haurà de fer una nova Ordenança”.

Dimecres 25 arribaran les primeres decisions.

Si bé l’objectiu d’aquesta trobada era arribar a un acord sobre les ZUC que l’Ajuntament posarà en marxa a partir de setembre per poder aplicar l’Ordenança de Tinença d’Animals (OTPVA), el cert és que de moment cap acord està tancat.

Entre altres raons, perquè fins aquest dimecres 25 de juliol no estarà clar si aquesta taula és l’espai que el Consell de Convivència, Protecció i Defensa dels Animals entén com l’adequat per arribar a acords sobre l’esmentada normativa.

A la reunió bianual del Consell, que se celebrarà a les 17 h a l’Ajuntament de Barcelona, i on es realitzarà aquesta votació, Espai Gos Barcelona podrà assistir només com oient sense dret a paraula., ja que encara no és membre del Consell. La seva inclusió serà un altre punt a votar al llarg de la tarda.

Així doncs, de moment haurem d’esperar fins demà per saber si la taula de treball que Espai Gos Barcelona demana fa tres anys, ara que s’ha creat, podrà seguir treballant sobres les ZUCs . O, si pel contrari, el Consell de defensa dels Animals, que només es reuneix dues vegades a l’any, i en el qual no hi ha representació del veïnat amb gos, serà l’encarregat de prendre – o no – mesures per defensar el dret a l’espai públic dels responsables dels animals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s